Normal_geld12

De SP afdeling Utrechtse Heuvelrug is in de gemeente per 1 januari van dit jaar gestart met het initiatief 'Nationaal Zorgfonds'. Door zoveel mogelijk mensen dit initiatief te laten steunen, moet worden voorkomen dat zorgbobo’s en zorgverzekeraars te veel verdienen. De partij wil dat de bureaucratie over het zorgstelsel verdwijnt en solidariteit een eerlijkheid weer voorop komen te staan. Dat meldt De Nieuwsbode Heuvelrug.

De SP verzet zich fel tegen de commerciële rol die verzekeraars tegenwoordig hebben. Met als gevolg dat mensen steeds meer zelf moeten betalen, zoals het eigen risico. Het liefst ziet de partij dat dit afgeschaft wordt, omdat mensen met een laag inkomen daardoor een doktersbezoek mijden. Volgens SP-raadslid Lyander Schmitz is dat oneerlijk en moet de zorgverzekering betaalbaar zijn voor alle mensen.

De bedoeling van de actie 'Nationaal Zorgfonds' is om op lokaal niveau meer bekendheid te krijgen, zodat het uiteindelijk veel aandacht krijgt tijdens de verkiezingen. De partij hoopt dat zoveel mogelijk mensen de ideeën steunen. Dat kan via de website: www.nationaalzorgfonds.nl."Doordat er zich al ruim 240.000 mensen hebben gemeld, is het eigen risico niet nóg hoger geworden", zegt Schmitz.  Mensen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die zich kunnen vinden in het initiatief van de SP kunnen contact opnemen met Dafne Boukema via telefoonnummer 0343-532574 of 06-38001424. Mailen kan naar dafneboukema@gmail.com.

Door: Redactie Nationale Zorggids