Logo_bunnik

De collectieve zorgverzekering (CAZ) en de aanvullende zorgverzekering van de gemeente Bunnik is er speciaal voor inwoners met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten. De gemeente komt de inwoners hierdoor tegemoet in de zorgkosten. Dat meldt gemeente Bunnik.

De gemeente heeft voor de collectieve aanvullende zorgverzekering twee zorgverzekeraars geselecteerd: Menzis en Zilveren Kruis. Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan en inwoners kiezen zelf hoe uitgebreid het aanvullende pakket is en daarmee hoe hoog de premie is. Welke pakketten beschikbaar zijn en meer informatie omtrent de pakketten staat op de website van Gezond verzekerd. Op grond van de wet kan de gemeente alleen een bijdrage verstrekken voor deelname aan een van deze twee collectieve ziektekostenverzekeringen.

Meedoen met de collectieve aanvullende zorgverzekering, heeft voor inwoners verschillende volgende voordelen. Zo wordt er een uitgebreide zorgverzekering aangeboden met ruime vergoedingen en geven de zorgverzekeraars korting op de premie van de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente een deel van de premie voor de aanvullende verzekering en is er geen medische keuring nodig.

De Regionale Sociale Dienst (RSD) regelt de CAZ namens de gemeente. Aanvragen voor de CAZ komen binnen bij de RSD. De RSD stuurt ze na controle door naar de zorgverzekeraar. Inwoners die gebruik willen maken van de CAZ dienen zich voor 1 januari 2017 af te melden bij de oude zorgverzekering en moeten zich aanmelden via de website Gezond verzekerd. De aanvraag dient uiterlijk voor 24 januari 2017 binnen te zijn zodat de RSD kan controleren of de aanvrager aan de voorwaarden voldoet. Voorwaarde is wel dat de aanvrager geen betalingsachterstand heeft bij de huidige zorgverzekeraar.

De formulieren brigade van de RSD helpt inwoners bij het invullen van het aanvraagformulier. Meer informatie of het maken van een afspraak, via 030 692 95 04 of mailen naar formulierenbrigade@rsdkrh.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids