Logo_logo_rsd

Mensen met een laag inkomen en graag uitgebreid verzekerd willen zijn tegen hoge zorgkosten kunnen gebruik maken van de collectieve aanvullende verzekering. De Regionale Sociale Dienst (RSD) biedt een pakket aan van het Zilveren Kruis of van Menzis. Dit meldt gemeente Wijk bij Duurstede.

Aan het einde van het jaar is het mogelijk om een ander zorgverzekering te kiezen. Mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt. De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. 

Of inwoners aanspraak kunnen maken op de CAZ hangt af van het inkomen en de persoonlijke situatie. Zo is de leeftijd van belang maar ook of iemand kinderen heeft of getrouwd is. Op de website van Gezond verzekerd staat informatie of iemand gebruik kan maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering. 

Voor de collectieve aanvullende zorgverzekering heeft de RSD namens de gemeenten De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Zeist, twee zorgverzekeraars geselecteerd: Menzis en Zilveren Kruis. Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Iedereen bepaalt zelf hoe uitgebreid het aanvullende pakket is en dus hoe hoog de premie is. Informatie over de verschillende pakketten staat op de website van Gezond verzekerd. Aanvragen voor de CAZ komen binnen bij de RSD die zij na controle doorsturen naar de zorgverzekeraar.

Door: Redactie Nationale Zorggids