Normal_verzekering

De gemeente Soest heeft samen met Zilveren Kruis een collectieve zorgverzekering afgesloten voor hun inwoners met een laag besteedbaar inkomen. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Mensen kiezen daarbij zelf de zorg die het beste bij hen past. Dat meldt de gemeente Soest.

De verzekering geeft 4,5 procent korting op de basisverzekering en een deel van de premie van de aanvullende verzekering wordt door de gemeente Soest betaald. Mensen hebben de keuze uit drie verschillende aanvullende pakketten met een goede dekking. Bovendien geldt er een speciale vergoeding voor brillen, fysiotherapie, tandartskosten, alternatieve geneeswijzen, hulpmiddelen (zoals een hoortoestel en orthopedisch schoeisel), voetzorg en dieetadvisering en een eigen bijdragen WMO. Verder is het belangrijk om te weten dat Zilveren Kruis iedereen accepteert, ook mensen zonder medische keuring.

De collectieve zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag besteedbaar inkomen tot 130 procent van de voor hen geldende bijstandsnorm komen in aanmerking. Als extra voorwaarde geldt dat alleenstaanden geen hoger vermogen dan  5.920 euro mogen hebben. Voor een alleenstaande ouder of een gezin is 11.840 het maximum. Tot slot mag de overwaarde van de eigen woning niet meer dan  49.900 euro bedragen. De geldende bijstandsnorm is te vinden op de website van Werk en Inkomen BBS: https://www.wibbs.nl/normbedragen/. Werk en Inkomen BBS verzorgt de uitvoering van de collectieve verzekering.

Mensen die willen meedoen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente kunnen zich digitaal aanmelden via https://www.gezondverzekerd.nl/. Op die site staat ook meer informatie en het is mogelijk om de huidige zorgverzekering te vergelijken met de nieuwe. Voor hulp bij het invullen van de aanmelding kunnen mensen terecht bij het Sociaal Juridisch Informatiepunt (SJI), in Educatief Centrum De Plantage in Soest. Op dinsdag- en donderdagochtend is er een inloopspreekuur tussen 9:00 en 12:00 uur.

Door: Redactie Nationale Zorggids