Normal_geld_3

Een goede zorg voor iedereen, dat vindt de gemeente Houten belangrijk. Daarom betaalt de gemeente speciaal voor mensen met een laag inkomen mee aan een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar en zijn mensen goed verzekerd. Dat meldt de gemeente Houten.

Tot 31 december aanstaande kunnen mensen overstappen op de GarantVerzorgd verzekering van Menzis. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl. Hier is tevens te zien welk pakket het meest geschikt is. Er kan naast de basisverzekering namelijk ook een aanvullende verzekering worden gekozen.

Het voordeel van deze verzekering is dat de gemeente in de meeste gevallen meebetaalt aan de premie. Daarnaast biedt de verzekering extra vergoedingen voor onder andere brillen,lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage aan huishoudelijke hulp kan worden vergoed (tot 400 euro per jaar).Bovendien is het mogelijk om de verplichte eigen risico gespreid te betalen in tien maandelijkse termijnen. Tot slot accepteert verzekeraar Menzis iedere deelnemer; een medische keuring is niet nodig.

Mensen met een inkomen onder de 150 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering van Menzis. De gemeente helpt mensen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm mee met het betalen van hun premie. Mensen met een inkomen tussen de 120 en 150 procent mogen ook deelnemen aan de verzekering, maar zij ontvangen geen bijdrage van de gemeente.

Voor vragen over de collectieve zorgverzekering of advies over de pakketkeuze kan contact worden opgenomen met de Menzis Overstap Coach via telefoonnummer 088 222 4080 (op werkdagen tussen 08.30 en 19.00 uur). Een afspraak maken voor het spreekuur in het gemeentehuis van Houten kan via de klantenservice van Werk en Inkomen Lekstroom via telefoonnummer 030 7022 300 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

Door: Redactie Nationale Zorggids