Normal_geld8

Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug met een laag inkomen kunnen zich via de gemeenten uitgebreid laten verzekeren tegen zorgkosten. Zij kunnen wellicht gebruikmaken van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Deze zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Dat meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De collectieve aanvullende zorgverzekering levert verschillende voordelen op. Deelnemers krijgen een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen. Daarnaast geeft de zorgverzekeraar korting op de premie voor de basisverzekering. De gemeente betaalt bovendien een deel van de premie voor de aanvullende verzekering. Verder accepteren de verzekeraars iedereen die zich aanmeldt, ook mensen die minder gezond zijn. Tot slot is in het meest uitgebreide aanvullende pakket ook de eigen bijdrage Wmo meeverzekerd.

Aan het einde van elk jaar is er de mogelijkheid om een andere zorgverzekering te kiezen. De gemeente raadt mensen aan om hun nieuwe zorgverzekering aan te vragen en tegelijkertijd hun oude zorgverzekering op te zeggen. Dat kan vóór 1 januari via www.gezondverzekerd.nl. Meer informatie is te vinden in de te downloaden folder op de website van de gemeente: www.heuvelrug.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids