Logo_de_bilt

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering te kiezen. Inwoners met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ). De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. Dat meldt de gemeente de Bilt.

Meedoen met de collectieve aanvullende zorgverzekering heeft verschillende voordelen. Zo geeft de zorgverzekeraar een korting op de premie voor de basisverzekering, betaalt de gemeente een deel van de premie voor de aanvullende verzekering en accepteren de verzekeraars iedereen.

Gemeente De Bilt heeft voor deze verzekering twee zorgverzekeraars geselecteerd: Menzis en Zilveren Kruis. Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Iedereen bepaalt zelf hoe uitgebreid het aanvullende pakket is en daardoor dus ook hoeveel premie betaald moet worden. Welke pakketten precies beschikbaar zijn staat op www.gezondverzekerd.nl.

Inwoners kunnen op de website www.gezondverzekerd.nl de premie berekenen en nagaan of ze gebruik kunnen maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering. Als iemand bijvoorbeeld een betalingsachterstand heeft, kan geen gebruik worden gemaakt van de CAZ.

Er zijn twee data om rekening mee te houden als men de verzekering wil aanvragen. De aanvraag moet uiterlijk 24 januari gebeuren op de website www.gezondverzekerd.nl en afmelden bij de oude zorgverzekeraar moet voor 1 januari 2017. De uiterlijke aanvraagdatum voor deze verzekering is een week vroeger dan voor andere zorgverzekeringen. Deze tijd is nodig om te controleren of men voldoet aan de voorwaarden voor de CAZ.

De formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst (RSD) kan helpen bij het invullen van formulieren. Meer informatie via 030 - 692 95 04 of mail naar formulierenbrigade@rsdkrh.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids