Normal_geld_2

Inwoners van de gemeente Vianen met hoge zorgkosten kunnen ook dit jaar in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Dat geldt voor mensen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. Zij moeten daarnaast het volledige eigen risico van de zorgverzekering hebben betaald. Dat meldt Het Kontakt.

De gemeenten stuurt de mensen die in aanmerkingen komen voor de toeslag begin november een brief. Deze mensen hoeven zelf niets te regelen en krijgen de vergoeding automatisch op hun bankrekening.

Inwoners in de gemeente die geen brief ontvangen, maar wel in aanmerking denken te komen, kunnen zich melden op de site van de gemeente: www.vianen.nl/zorgkosten. Hier kunnen zij het digitale aanvraagformulier invullen. Bij De Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen kan om hulp worden gevraagd bij het invullen van het formulier. Op maandag, dinsdag en donderdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur zijn zij bereikbaar. Ook op woensdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur kunnen mensen er terecht voor hulp.

Tot slot kan er ook altijd een papieren aanvraagformulier opgevraagd worden via de gemeente op telefoonnummer 0347-369911. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Een e-mail sturen kan ook via zorgkosten@vianen.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids