Normal_vragenlijst

De gemeente Assen doet momenteel onderzoek naar de financiële situatie van inwoners met een chronische ziekte of een beperking. Doel van het onderzoek is om onder andere inzicht te krijgen in de extra zorgkosten. Dat meldt de gemeente Assen.

Met het afschaffen van een aantal regelingen in 2014 kunnen zij alleen een beroep doen op een collectieve ziektekostenverzekering. Als inwoners een inkomen hebben tot 120 procent van het bijstandsniveau kunnen zij de verzekering aanvragen via Werkplein Baanzicht.

Inwoners van de gemeente Assen die een chronische ziekte of beperking hebben worden gevraagd deel te namen aan de actie. Door de antwoorden willen zij achterhalen of de collectieve ziektekostenverzekering voldoende bekend is. Ook willen ze weten of deze verzekering voldoende compensatie biedt voor het financiële nadeel dat inwoners ondervinden door ziekte of beperking. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten. Inwoners kunnen de enquête online invullen op de website www.wpda.nl/enquete.

Door: Redactie Nationale Zorggids