Normal_muntgeld

Inwoners van de gemeente Utrecht met hoge zorgkosten als gevolg van een chronische ziekte of handicap en een inkomen van maximaal 39.000 euro kunnen een eenmalige tegemoetkoming van 200 euro ontvangen van de gemeente. Zij moeten in 2017 dan ten minste 200 euro hebben besteed aan zorgkosten die niet worden vergoed. Utrechters kunnen de tegemoetkoming aanvragen vanaf 1 september tot en met 15 november 2017. Dat meldt de gemeente Utrecht.

Inwoners van Utrecht die de tegemoetkoming eerder ontvingen, ontvangen deze niet automatisch. Als zij dit jaar ook in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming dan kunnen zij dit opnieuw aanvragen. Als er binnen één huishouden meerdere personen zijn met hoge zorgkosten dan kunnen meerdere aanvragen ingediend worden. Zo wil de gemeente Utrecht inwoners met een laag- tot middeninkomen en hoge zorgkosten als gevolg van een chronische ziekte of handicap tegemoetkomen.

Meer informatie over deze regeling en het aanvraagformulier is vanaf 1 september te vinden via de website van de gemeente Utrecht.

Door: Redactie Nationale Zorggids