Vacatures ziekenhuizen in Groene Hart nauwelijks op te vullen

Ziekenhuis in het Groene Hart hebben moeite om nieuwe verpleegkundigen aan te trekken. Zo heeft het Woerdense Hofpoort Ziekenhuis samen met het St. Antonius zo’n dertig vacatures open staan. Vele zorginstellingen vissen in dezelfde vijver en moeten daarom creatief te werk gaan in hun zoektocht. Dit meldt het AD.

Het Hofpoort en St. Antonius zijn gefuseerd en voeren daarom één actief behoud-, wervings- en opleidingsprogramma. Het ziekenhuis geeft aan te investeren in de ouder wordende verpleegkundigen en aandacht te hebben voor de werkdruk. Ook heeft het St. Antonius het afgelopen jaar tijdelijk een premie ingesteld voor bepaalde functies die door krapte op de arbeidsmarkt moeilijk te vinden zijn.

Zorgpartners Midden-Nederland voorziet een grote drukte gedurende de zomerperiode. “Het kan een enkele keer en in het uiterste geval voorkomen dat een cliënt niet aangenomen wordt”, zegt een woordvoerster van Zorgpartners.

Een oplossing voor het gebrek aan voldoende verpleegkundigen, is het aanbieden van hogere lonen, betere secundaire arbeidsvoorwaarden of andere lokkertjes. Zo zijn er ziekenhuizen die een bonus aanbieden voor werknemers die blijven werken of worden er leaseauto’s en vakanties aangeboden.

Door: Redactie Nationale Zorggids