EHBO vereniging zoekt nieuwe leden

De EHBO-vereniging die zich buigt over de regio Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede is op zoek naar nieuwe leden. Er zijn vele evenementen waarbij EHBO’ers aanwezig zijn en die hulp bieden aan mensen in het geval van een ongeluk. Dit meldt Wijks Nieuws.

Marco de Ridder, voorzitter van de EHBO-vereniging: "Omdat het aantal activiteiten toeneemt zijn wij op zoek naar nieuwe leden; enthousiaste mensen die graag andere mensen willen helpen, het leuk vinden om veel sociale contacten te hebben, er plezier in hebben om bij diverse evenementen een helpende hand te bieden. Het geeft een goed gevoel om een ander te kunnen helpen. Tijdens de opleiding leer je veel. Verbanden aanleggen, wat te doen bij botbreuken, herkennen van ziektebeelden, reanimeren, bedienen van een AED, maar ook EHBO voor kinderen en inzicht in kinderziektes maakt deel uit van het lesprogramma."

De opleiding wordt gegeven in Cothen, vindt plaats gedurende twaalf avonden en wordt geleid door gediplomeerde docenten. Aan het einde van de opleiding wordt er een examen afgenomen en bij een goed resultaat wordt er een EHBO-diploma van het Oranje Kruis uitgereikt. Vanaf dat moment zijn de deelnemers inzetbaar als EHBO’ers bij evenementen.

Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om het team van de EHBO-vereniging te versterken. Aanmelden kan bij Marco de Ridder, via secretariaat.ehbocothen@live.nl. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.ehbocothen.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids