Normal_boeket

Burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein heeft Patrick Tieleman en Mathij de Leeuw bedankt voor het redden van een drenkeling op zaterdag 7 januari. De mannen hebben ’s ochtends een jongeman uit de IJssel gehaald. Dat meldt gemeente IJsselstein.

Zaterdagochtend 7 januari rond 7.00 uur hoorde Tieleman iemand om hulp roepen. Hij snelde uit bed en zag een jongeman in het water dobberen, die zelf niet via de trap de Walkade op kon klimmen. Ondertussen was buurman Mathijs de Leeuw naar buiten gerend op zoek naar de man in nood en belde zijn vrouw de hulpdiensten. Tieleman heeft de drenkeling uit het water gehaald en onder de lauwe douche gezet. Mathijs de Leeuw schoot daarbij te hulp.  

De ambulancedienst heeft de jongen later met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De jongeman maakt het inmiddels weer goed. Voor de redders een heel prettige gedachte. Patrick Tieleman “Als er iets is, dan ga ik helpen. Ik hoop dat anderen dat ook doen, als mij iets overkomt.”

Door: Redactie Nationale Zorggids