Jonge huisartsen starten praktijk Hoef en Haag

Twee jonge artsen, Esther Bleeker en Larissa de With, starten eind januari hun eigen huisartsenpraktijk in Hoef en Haag. Ze huren in eerste instantie een ruimte bij Fysiotherapiepraktijk Duin-Lobato. Dit meldt Het Kontakt.

De twee vrouwen kennen elkaar al sinds de middelbare school en na ieder een afzonderlijk traject te volgen bij verschillende onderwijsinstanties, zijn ze elkaar weer tegengekomen bij de specialisatie voor huisartsengeneeskunde. Hier trokken ze drie jaar lang intensief met elkaar op, waaruit een hechte vriendschap is ontstaan. Toen ze vijf maanden lang een praktijk waarnamen voor een zwangere collega, merkten ze pas echt hoe goed hun klik was. Van verschillende kanten kregen ze de tip om een huisartsenpraktijk te starten in het nieuwe dorp Hoef en Haag, en na een jaar van zorgvuldig plannen, gaat de praktijk in de vierde week van het nieuwe jaar open.

Op hun website, schrijven ze: "Wij staan dichtbij de patiënt, als twee 'ouderwetse dorpsdokters." Esther en Larissa verwelkomen overigens niet alleen patiënten uit Hoef en Haag en de buurdorpen Everdingen en Hagestein, maar ook uit Zijderveld, Vianen en omstreken. De eerste tijd zullen de twee vrouwen alle taken op zich nemen, zoals ook het werk van doktersassistente en praktijkondersteuner. "Dit is noodzakelijk vanwege het kleine patiëntenaantal in het begin, maar ook gunstig. Omdat wij in de opstartfase zelf alle contacten met patiënten hebben, kunnen wij onregelmatigheden snel registreren en verbeteren. Zodra het patiëntenaantal dit toelaat zullen er voor deze functies mensen in dienst worden genomen."

De huisartsenpraktijk zal iedere dag geopend zijn van 08.00 tot 17.00 uur. De vrouwen hechten veel waarde aan heldere communicatie. "Patiënten willen snel duidelijkheid. Als patiënten klachten hebben willen we ze snel kunnen zien. Ze moeten nog dezelfde dag terecht kunnen in onze praktijk."

Door: Redactie Nationale Zorggids