Normal_ouderen_zorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor chronisch zieke mensen, mensen met een handicap of een hulpbehoevend familielid. De gemeente Amersfoort wil mantelzorgers graag een Blijk van waardering geven in de vorm van een geldbedrag. Het is mogelijk om een Blijk van waardering voor de mantelzorgers aan te vragen tot 1 april 2017. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

De Blijk van waardering is voor een mantelzorger die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verleent aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving. Daarnaast is het zo dat de mantelzorger deze zorg onbetaald verleent en dit doet in zijn of haar eigen tijd.

Hoe hoog het bedrag is per aanvraag, is afhankelijk van het aantal aanvragen dat bij de gemeente wordt ingediend. Het uiteindelijke bedrag is voor iedere mantelzorger gelijk en bedraagt maximaal 200 euro.

De Blijk van waardering kan digitaal aangevraagd worden via de website van de gemeente Amersfoort. Het formulier kan ingevuld worden door zowel de mantelzorger als door de degene die zorg krijgt. Iedereen die staat ingeschreven in de zorgadministratie (Wmo en Jeugdwet) ontvangt in januari 2017 een brief over de Blijk van waardering.

Door: Redactie Nationale Zorggids