Houten is goed op weg met hulp in de huishouding

In tegenstelling tot de rest van Nederland gaat de gemeente Houten vanaf januari 2017 meer geld uitgeven aan huishoudelijke ondersteuning. Zorgaanbieders zullen meer geld te besteden hebben doordat de gemeente hogere tarieven gaat hanteren. Daarnaast komt er een extra voorziening voor cliënten die zwaardere zorg nodig hebben en kunnen mantelzorgers blijvend gebruik blijven maken van de huishoudelijke ondersteuning. Dit meldt het Houtens Nieuws.

Er zijn de laatste tijd veel conflicten geweest omtrent de huishoudelijke hulp in Nederland, maar in Houten zal dit niet gaan gebeuren. Onlangs heeft een rechter uitspraak gedaan over de huishoudelijke ondersteuning naar aanleiding van bezwaren van cliënten. Deze uitspraak zal als gevolg hebben dat cliënten recht hebben op de ondersteuning die ze nodig hebben. Dit is precies waar Houtens wethouder Jocko Rensen zich vanaf het begin voor heeft ingezet.

Echter valt er in de gemeente Houten ook nog het een en ander te verbeteren bij de huishoudelijke hulp. Daarbij kan gedacht worden aan betere afspraken over wat wel en niet gedaan moet worden. In de ogen van de PvdA van Houten is het belangrijkste dat de gemeente altijd al heeft gedaan wat nodig is, en niet wat het meest efficiënt is.

Door: Redactie Nationale Zorggids