Normal_mantelzorg__thuiszorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar, natuurlijk voor degene voor wie ze zorgen maar daarnaast ook voor de samenleving. De gemeente Bunnik geeft als dank de mantelzorgers een blijk van waardering. Vorig jaar ontvingen mantelzorgers een bedrag van de gemeente ter waarde van 150 euro. Dit jaar wordt opnieuw een bedrag in die orde van grootte vastgesteld. Dat meldt de gemeente Bunnik.

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de waardering als de zorgvrager aan wie mantelzorg wordt verleend woont in de gemeente Bunnik. Per zorgvrager wordt één keer de mantelzorgwaardering uitgekeerd. Bij meerdere mantelzorgers per zorgvrager kan de blijk van waardering verdeeld worden. Per huishouden met één of meerdere zorgvragers, wordt één mantelzorgwaardering verstrekt.

Inwoners die in aanmerking willen komen kunnen zich registreren bij de gemeente. Dit kan telefonisch bij mevrouw Borg van Centrum voor Elkaar, via 030-659 48 48. Voor de registratie zijn nodig de naam, het adres, de woonplaats, IBAN-nummer en NAW-gegevens van de zorgvrager. Mantelzorgers die al geregistreerd staan hoeven dat niet opnieuw te doen.

Door: Redactie Nationale Zorggids