Neuroloog Meander expert in slaapgeneeskunde

Neuroloog Jan Boringa van de afdeling Neurologie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft het diploma tot somnoloog gehaald. Dit diploma wordt aangeboden door de Europese beroepsorganisatie voor specialisten in slaaponderzoek en  -geneeskunde. Met het behalen van dit diploma mag hij zich neurologisch expert in de slaapgeneeskunde noemen. De meldt het AD.

Om toegelaten te worden tot het examen voor dit diploma, moeten artsen aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten zij meer dan honderd slaappatiënten per jaar behandelen en opgeleid zijn in een centrum waar slaapgeneeskunde wordt toegepast. Het diploma staat garant voor aantoonbare expertise op het gebied van slaapstoornissen volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. 

De diplomering tot somnoloog is van grote waarde voor het centrum Meander Slaap Waak in Amersfoort. In dit centrum wordt alle kennis over slaap- en waakstoornissen gebundeld. Zo werken er allerlei specialisten in KNO, longgeneeskunde, neurologie en kaakchirurgie samen om voor iedere patiënt de meeste effectieve behandeling te bepalen.

Door: Redactie Nationale Zorggids