Normal_zorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor wie zelfstandig wil blijven wonen en daar hulp en zorg bij nodig heeft. De gemeente Baarn waardeert wat mantelzorgers doen. Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten geeft de gemeente een extraatje aan de mantelzorger. Dat meldt de gemeente Baarn.

Inwoners die een mantelzorger hebben en iets extra’s voor hem/haar willen doen kunnen bij de gemeente een mantelzorgcompliment aanvragen. Het compliment wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag van honderdvijftig euro per zorgvrager.
Voor de aanvraag gelden enkele voorwaarden. Zo moet de zorgvrager in de gemeente Baarn wonen en kan een mantelzorger slechts één keer voor een Mantelzorgcompliment worden voorgedragen. Daarnaast geldt dat de voorgedragen mantelzorger iemand is die minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden aaneengesloten onbetaald zorg verleent aan bijvoorbeeld een familie of vriend of iemand anders in de directe omgeving die een zelfstandige huishouding voert. De mantelzorger doet meer dan de gebruikelijke dagelijkse zorgtaken en de zorgvrager werkt mee aan een steekproefsgewijze controle als dit gevraagd wordt.

Inwoners die voldoen aan de voorwaarden kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen door het formulier ‘Aanvraagformulier Mantelzorgcompliment 2016’ in te vullen, zie welzijnbaarn.nl. Het formulier kan ingeleverd of opgestuurd worden tot 16 januari 2017.

Door: Redactie Nationale Zorggids