Europese diplomering voor plastisch chirurg Meander

Plastisch chirurg Eline van Amerongen van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft het diploma van de FESSH, de Europese beroepsorganisatie van hand- en polschirurgen, gehaald. Dit diploma staat voor vakmanschap op Europees niveau en garandeert extra deskundigheid op de afdeling plastische chirurgie in het Meander. Dit meldt De Stad Amersfoort.

Slecht een klein aantal Nederlandse plastisch chirurgen halen ieder jaar dit diploma. Voorafgaand aan de uitreiking doorgaat de plastisch chirurg een intensief traject van toetsing. De drempel om toegelaten te worden tot het examen is ook hoog, deelnemers moeten veel ervaring hebben en alle operatietechnieken beheersen. Daarnaast moeten zij over veel wetenschappelijke kennis beschikken. Het Europese diploma staat vervolgens garant voor expertise op gebied van hand- en polschirurgie

Eline van Amerongen: “Mensen met hand- en polsproblemen ondervinden in het dagelijks leven veel ongemak van hun ziekte. Door de juiste behandeling en goede samenwerking is er vaak snel verbetering mogelijk. Binnen het hand- en polscentrum werken we nauw samen met de revalidatiearts, neuroloog, reumatoloog, radioloog, handtherapeut en de gipskamer. Deze aanpak maakt dat we mensen adequaat van hun klachten kunnen helpen, zodat zij weer zelfstandig verder kunnen. Vaak merken mensen pas hoe belangrijk hun handen zijn, als ze deze niet meer goed kunnen gebruiken.”

Door: Redactie Nationale Zorggids