Logo_gez_utrecht

De geïntegreerde eerstelijnszorg (GEZ) organisaties in Utrecht hebben de handen ineen geslagen om hun inspanningen inzichtelijk te maken via een website. Dat meldt GEZ Netwerk Utrecht.

De website, geznetwerkutrecht.nl, is bedoeld voor zowel de zorgprofessionals in Utrecht als voor bewoners en geeft een overzicht van alle lopende projecten in de stad. De aangesloten organisaties hebben de mogelijkheid projecten toe te voegen, zo ontstaat er een actueel overzicht van de lopende activiteiten en kan geleerd worden van andermans ervaringen. In het najaar komen er korte filmpjes op de website onder de naam 'GEZ-tv’. Geïnteresseerden kunnen via de website direct contact opnemen met de contactpersoon van de projectgroep.

“De diverse wijken hebben te maken met verschillende doelgroepen en specifieke problematiek die in hun wijk voorkomt, daarop worden dan ook gericht initiatieven gestart. Maar uiteindelijk hebben alle organisaties ook te maken met overkoepelende thema’s, zoals chronische zorg, ICT en samenwerking met de thuiszorg en de Buurtteams”, aldus Robert Broeksema, apotheker en bestuurslid van TOP-zorg voor U. “In de wijkgerichte GEZ-organisaties werken verschillende disciplines uit de eerste lijn, zoals huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten, structureel met elkaar samen. Doel is om met deze samenwerking passende, kwalitatief hoogstaande en toegankelijke zorg te bieden aan de bewoners”.

Door: Redactie Nationale Zorggids