Stichting Hartslag Nieuwegein opgericht

 

Om zoveel mogelijk inwoners van Nieuwegein te leren reanimeren en het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) aan te leren, is de Stichting Hartslag Nieuwegein opgericht. De nieuwe stichting wil tevens zoveel mogelijk AED’s op goed bereikbare plaatsen in Nieuwegein beschikbaar hebben. Dit meldt De Molenkruier.

Als iemand reanimatie nodig heeft is het heel belangrijk dat hier binnen vier minuten mee begonnen wordt. Een ambulance heeft vaak echter meer tijd nodig om ter plaatse te komen. Een omstander daarentegen is vaak vrijwel direct ter plaatse en kan de overlevingskansen van een slachtoffer enorm vergroten, wanneer deze omstander snel een AED beschikbaar heeft en weet hoe deze gebruikt moet worden.

Stichting Hartslag Nieuwegein roept alle inwoners op die een reanimatiecursus hebben gevolgd, om zich aan te melden op de website www.hartslagnu.nl. Wanneer men aangemeld is, dan kan men van 112 een sms of app krijgen wanneer er in de buurt assistentie nodig is bij een reanimatie. Wanneer men geïnteresseerd is om te leren reanimeren of interesse heeft in een functie binnen de stichting, kan contact worden opgenomen via hendrikverhoef@kpnmail.nl.

© Nationale Zorggids