Normal_bewegen__fietsen__natuur__sport__mountainbike

We weten allemaal dat sporten en bewegen belangrijk is. Maar hoeveel bewegen we in Soest om gezond te blijven? Zitten onze inwoners net zo veel als de gemiddelde Nederlander? En hoe combineren zij bewegen met gezin, (huis)werk, studie, eventuele ziekte, handicap of blessures? De gemeente Soest vraagt inwoners naar hun mening en ervaring over sport en bewegen. Dat meldt de gemeente Soest.

De gemeente voert dit iedere vier jaar samen met onderzoeksbureau Sportscan een sportdeelname onderzoek uit. Voor het onderzoek wordt een steekproef getrokken uit de inwoners van onze gemeente. Vanaf 6 november ontvangen 10.000 volwassenen tot en met 75 jaar en 3.000 jongeren van 12 tot 18 jaar een persoonlijke uitnodiging. We vragen hen een online vragenlijst in te vullen. Daarnaast krijgen bijna 3.000 basisscholieren het formulier op school.

We gaan na op welke manier factoren zoals de omgeving, het aanbod van sportverenigingen en andere sportaanbieders, trainingstijden en kwaliteit en locatie van sportaccommodaties invloed hebben op hun sport- en beweeggedrag. Ook kunnen zij suggesties en verbeteringen voor het beweegaanbod en de beweegvoorzieningen in Soest doorgeven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Het doel van het onderzoek is om sportparticipatie en beweeggedrag van inwoners in beeld te brengen. Als gemeente willen we graag inspelen op ontwikkelingen en passende maatregelen treffen om sport en bewegen onder jong en oud te stimuleren. Wethouder Janne Pijnenborg: "Sporten is gezond, stimuleert ontmoeting en verbindt. En dus vinden we het belangrijk om sport en bewegen op een goede manier te ondersteunen. Dit onderzoek geeft ons veel inzicht in hoe we dat kunnen doen. Ik hoop dan ook op veel respons."

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marlon van Zal, beleidsadviseur sport, via telefoonnummer (035) 609 34 11. Mailen kan naar postbus2000@soest.nl, t.a.v. M. van Zal. E-mails kunnen ook worden gestuurd aan Erik Holtman, onderzoeksbureau Sportscan, via holtman@sportscan.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids