Normal_sport__bewegen__sit_up

De regio Utrecht is de meest competitieve, gezonde en inspirerende regio van Europa. Het is een Top-regio waar mensen graag wonen en werken met een hoge kwaliteit van leven. Dat wil de provincie graag zo houden en zelfs verbeteren. Daarom worden er in samenwerking met partners impulsen gegeven aan het ontwikkelen van oplossingen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en het delen en implementeren van deze kennis. Dat meldt de provincie Utrecht.

Vorige week, op 16 mei, is het programmaplan Gezonde leefomgeving door Gedeputeerde Staten vastgesteld: We kunnen dus van start! Met het aanjaagprogramma Gezonde Leefomgeving worden knelpunten en kansen gesignaleerd en worden oplossingen en innovaties op het gebied van gezonde leefomgeving aangejaagd. Een gezonde leefomgeving is een van de duurzame innovatiemotoren voor steden en regio’s waarin zowel mensen, leefomgeving als economie van profiteren. Nu en in de toekomst.

Door slimme oplossingen maakt en houdt de provincie de regio gezond, aantrekkelijk en bereikbaar. Zo wordt er bovendien in geslaagd om economische groei en een gezonde leefomgeving te combineren. Utrecht richt zich onder meer op het toepassen van kennis en het opdoen van ervaring in living labs op het gebied gezonde leefomgeving. Het zelf toepassen van de kennis leidt tot een duurzaam, hoogwaardig en gezond vestigingsmilieu. Dit zorgt voor een nog overtuigender economisch profiel van de regio Utrecht als internationale innovatie gedreven topregio op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

In de regio Utrecht stemmen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven onder de noemer van Healthy Urban Living hun (investerings)strategie op elkaar af en werken aan een gezonde leefomgeving. De provincie deelt de opgedane ervaringen ook graag met stakeholders, in Nederland en in Europa. Op deze wijze kunnen we gezamenlijk krachten bundelen, en in samenhang werken aan een gezonde leefomgeving.

Door: Redactie Nationale Zorggids