Dialyse-informatiemiddag op 16 maart in Meander Medisch Centrum

Het Meander Medisch Centrum (MMC) organiseert op donderdag 16 maart een informatiemiddag over dialyse en transplantatie. Belangstellenden zijn van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur in het Niercentrum Midden-Nederland op de afdeling Dialyse (B4). Dit meldt het Meander Medisch Centrum.

Niercentrum Midden-Nederland biedt verschillende vormen van dialyse en streeft naar zelfsturing op maat. In principe dialyseert de patiënt thuis waarbij de dialysebehandeling flexibel en in een vertrouwde omgeving plaats kan vinden. Als thuis niet mogelijk is, biedt het Niercentrum de mogelijkheid voor dialyse in twee dialysecentra in de regio, locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort en locatie St. Jansdal in Harderwijk. Bezoekers kunnen tijdens de informatiemiddag kennismaken met verschillende vormen van dialyse in het Niercentrum, zoals hemodialyse en peritoneaal dialyse, en ervaringsverhalen horen van andere dialysepatiënten. Ook is er informatie over thuis-, nacht- en vakantiedialyse. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de nefrologen, dialyseverpleegkundigen, transplantatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Ook de Nierstichting Nederland en patiënten-vereniging DIOR zijn aanwezig.

De dialysemarkt wordt gehouden in het Niercentrum Midden Nederland, locatie Meander Medisch Centrum (afdeling Dialyse B4), Maatweg 3 in Amersfoort. Aanmelden kan tot en met 13 maart per mail bij sm.hogendoorn@meandermc.nl of telefonisch via 033 - 850 72 40.

Door: Redactie Nationale Zorggids