LUCE wordt landmark bij Meander Medisch Centrum

LUCE is de naam van het kunstwerk dat binnenkort bij de ingang van het Meander Medisch Centrum geplaatst zal worden. Het metershoge, knalgele iconische kunstwerk van de Vlaamse kunstenaar Nick Ervinck zal op de groene talud bij de hoofdingang komen te staan. Dit meldt het AD.

Het ziekenhuis, dat onderhand al ruim drie jaar in bedrijf is op deze locatie, miste nog een blikvanger. Het was de stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum die graag een in het oog springend werk wilden neerzetten dat ‘verzacht, koestert en verwondert’. In 2014 werd er een verkiezing gedaan met het publiek als jury, die mocht kiezen uit meerdere inzendingen van (inter)nationale beeldend kunstenaars. Uiteindelijk is LUCE gekozen, dat met haar vormen en lussen verwijst naar de naam van het ziekenhuis: meander betekent immers bocht.

De stichting is drie jaar geleden begonnen met een campagne om de bekostiging van het beeld mogelijk te maken. Daarnaast is er een samenwerking aangegaan met de Stichting Open Oog, die kunst- en cultuurproducties in de openbare ruimte van Amersfoort mogelijk maakt. Er zijn al een flink aantal fondsen, bedrijven en particulieren die de realisatie van LUCE financieel hebben ondersteund.

De kunstenaar is vorige maand begonnen met de productie van het kunstwerk in zijn atelier in België. De verwachting is het beeld rond de zomer naar Amersfoort zal worden vervoerd, waarna de officiële onthulling kan plaatsvinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids