Normal_marathon

De terminaal zieke Annie van Rossum kreeg afgelopen weekend bezoek van haar hardloopgroep de Bosbaangroep uit Vianen. Er werd een sponsorloop georganiseerd om geld in te zamelen voor het Kankerfonds. Dat meldt Het Kontakt.

Van Rossum is zelf ook lid van de groep, maar heeft helaas nog maar kort te leven. Om hun hardloopmaatje toch nog eens te betrekken bij het hardlopen, organiseerde de loopgroep een speciale sponsorloop rondom het hospice van mevrouw Van Rossum in Vleuten. Vanaf haar ziektebed, dat langs het parcours was gezet, moedigde ze de hardlopers aan. Het bijeengebrachte geldbedrag is bestemd voor het Kankerfonds.

Annie heeft in haar leven heel wat hardloopervaring opgedaan. Ze blonk vooral uit in haar doorzettingsvermogen Zo heeft ze bijvoorbeeld twintig marathons uitgelopen en liep ze vorig jaar nog een ultraloop in het zuiden van Italië. Daarbij legde ze in zes dagen meer dan 300 kilometer af. Ook tijdens haar ziekte toont Van Rossum veel doorzettingsvermogen. Helaas zal ze die strijd echter niet winnen. De actie van haar loopgroep was dan ook een mooi eerbetoon.

Door: Redactie Nationale Zorggids