Normal_computer

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de beveiliging van de website van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein niet op orde is. Patiënten hoeven zich volgens het ziekenhuis echter geen zorgen te maken over het eventueel lekken van hun gegevens. Dat meldt RTV Utrecht.

Women in Cybersecurity, een netwerk van vrouwen in de computerbeveiliging, kwam afgelopen week met een overzicht van onveilige websites van ziekenhuizen. Het Antonius Ziekenhuis werd daarop ook genoemd, net als ongeveer een dertigtal andere van de bijna honderd geteste ziekenhuizen. Woordvoerder Tanja Hermans van het Antonius zegt dat het ziekenhuis op de hoogte was van de onvolkomenheden. Aan de andere kant benadrukt zij dat de applicaties en systemen op de site elke week worden gecontroleerd en dat er tot nog toe nooit data zijn gehackt.

Omdat de website van het St. Antonius desondanks is verouderd, wordt er momenteel hard gewerkt aan een nieuwe site met een modern beheerssysteem en een beter beveiligde verbinding. Hermans zegt dat die site rond maart in de lucht gaat, terwijl het ziekenhuis dat eigenlijk in december al in de planning had. Door die vertraging is er voor de huidige site een SSL-certificaat aangevraagd, zodat patiënten ook op de oude site veilig hun gegevens kunnen invullen op de patiëntenpagina.

Door: Redactie Nationale Zorggids