Normal_grass

Spelen op kunstgras is veilig, aldus het RIVM. Het risico voor de gezondheid van sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat is praktisch verwaarloosbaar. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het RIVM van vandaag. Dat betekent dat het verantwoord is om op deze velden te sporten, ook in Amersfoort. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Aanleiding voor het onderzoek is de bezorgdheid die ontstond na de televisie-uitzending van Zembla in oktober dit jaar. Onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten, Vereniging Nederlandse gemeente, GGD, GHOR en de KNVB nemen de conclusie van RIVM over dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is. Ook de gemeente Amersfoort neemt deze conclusie over.

In Amersfoort zijn 21 voetbalvelden van kunstgras en zes trapveldjes in de openbare ruimte waar rubberkorrels zijn ingestrooid. De gemeente ziet op basis van het nieuwste rapport geen aanleiding om maatregelen te treffen aan de kunstgrasvelden. De gemeente is zich daarbij van bewust dat er nog een Europees onderzoek volgt. De resultaten daarvan worden in februari 2017 verwacht.

Op www.rivm.nl staan alle relevante gegevens en het onderzoek. Voor vragen kan contact worden opgenomen met het  RIVM via telefoonnummer 0800-0480.

Door: Redactie Nationale Zorggids