Normal_zweden

Tijdens de EuroSkills vakwedstrijden voor mbo-studenten heeft Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie een mooie tweede plaats bereikt. Het Zweedse Göteborg stond de afgelopen dagen in het teken van deze wedstrijd die als doel heeft om het niveau van het beroepsonderwijs op te krikken. Daarbij worden de studenten uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

Elskamps motivatie voor de verpleegkunde is erg groot. Zij heeft dankzij EuroSkills geleerd om haar kennis en vaardigheden onder druk uit te oefenen. Als voorbereiding op het kampioenschap heeft ze veel getraind in samenwerking met haar docenten van MBO Utrecht. De strijd met jezelf is daarin het belangrijkst, want tijdens EuroSkills wordt vooral gekeken hoe goed iemands doorzettingsvermogen is. Volgens Elskamp is dat juist haar kracht; haar zilveren medaille heeft ze daaraan te danken, vindt ze zelf.

Elskamp werkt inmiddels op de afdeling interne/longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Eerder al rondde ze de Topopleiding Verpleegkunde niveau 4 af en werd ze vakkampioen van Nederland. Haar tweede plaats in Göteborg past dan ook goed in het rijtje met bijzondere prestaties.

Door: Redactie Nationale Zorggids