Logo_meander_mc

Afgelopen zaterdag kwamen de vrijwilligers van Meander Medisch Centrum in Amersfoort bijeen voor een informele middag waarin elkaar ontmoeten centraal stond. De ongeveer 150 aanwezige vrijwilligers kregen als dank voor in inzet een high tea aangeboden. Dat meldt Meander MC.

Dagelijks zetten circa driehonderd vrijwilligers zich in voor patiënten en bezoekers van Meander. Zij verzorgen bloemen en fruit voor patiënten, lunchen gezamenlijk met patiënten op de afdeling, wijzen bezoekers de weg en zorgen voor lectuur op bed. Er zijn ook zondagsvrijwilligers. Zij helpen bij de vieringen en brengen patiënten van hun afdeling naar de kerkruimte.

Tijdens haar welkomstwoord op de bijeenkomst van zaterdag bedankte Hilde Dijstelbloem, lid van de Raad van Bestuur van Meander, alle vrijwilligers voor hun waardevolle inzet. “Mede dankzij de tomeloze inzet en het enthousiasme van onze gemotiveerde vrijwilligers wordt de zorg nóg beter. We zijn dan ook trots op onze vrijwilligers en dankbaar dat zij er zijn”, aldus Dijstelbloem. Het Meander Medisch Centrum werkt bij de inzet van vrijwilligers samen met stichting Unie van Vrijwilligers (UVV). Samen met de vrijwilligers beleefden zij afgelopen zaterdag een gezellige en geslaagde dag.

Door: Redactie Nationale Zorggids