Logo_samenloopvoorhoop

Lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsorganen uit Nieuwegein doen aankomende zomer mee aan 'Samen Loop voor Hoop'. Wethouder Hans Adriani stelde zich beschikbaar als ambassadeur voor het evenement. Tijdens de loop staan deelnemers stil bij kanker én wordt het leven gevierd. Dat meldt de gemeente Nieuwegein.

Het idee om mee te doen met Samen Loop voor Hoop ontstond vorig jaar tijdens de Beursvloer waar de Nieuwegeinse ondernemers allerlei diensten, mensen, middelen, kennis en kunde uitwisselden. Atletiekvereniging Atverni nam uiteindelijk het initiatief om de loop komende zomer daadwerkelijk in Nieuwegein te organiseren. Afgelopen maandag werd een startbijeenkomst gehouden waarbij ook Adriani aanwezig was. Die dag is de Samen Loop voor Hoop in Nieuwegein officieel van start gegaan.

De komende tijd zal er veel publiciteit aan deze actie worden gegeven om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen komende zomer meelopen. Alle betrokken partijen zullen daarbij gebruikmaken van elkaars netwerk. De loop bestaat uit een 24-uurs wandelestafette waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding.

Door: Redactie Nationale Zorggids