Normal_noro

Op sommige verpleegafdelingen van het Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein is onlangs het norovirus geconstateerd. Enkele patiënten en medewerkers hebben last van klachten als diarree, buikpijn, hoofdpijn, overgeven en misselijkheid. Dat meldt het Antonius Ziekenhuis.

Het norovirus veroorzaakt een infectie van het slijmvlies van het maag-darmkanaal. Het virus is erg besmettelijk en komt in het najaar redelijk vaak voor. Mensen die worden besmet met dit buikgriepvirus kampen binnen drie dagen met bijbehorende klachten. Die klachten gaan doorgaans vanzelf weer over; er is geen medicijn dat het norovirus kan voorkomen.

De ziekenhuizen in Nieuwegein en Utrecht hebben maatregelen genomen om het virus niet verder te verspreiden. De verpleegafdelingen worden qua hygiëne extra gecontroleerd en ook wat betreft de isolatie zijn er maatregelen genomen. Ook handen wassen met water en zeep moet voorkomen dat nog meer mensen besmet raken met het norovirus. Bezoekers op de betreffende afdelingen wordt daarom aangeraden hun handen goed te wassen voor aanvang van het bezoek.

Door: Redactie Nationale Zorggids