Normal_inspectie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorginstelling Beweging 3.0 in Amersfoort onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan alle eisen, waardoor de veiligheid van patiënten niet gegarandeerd kan worden. Dat meldt RTV Utrecht.

Beweging 3.0 heeft in totaal meer dan twintig locaties. Een tekort aan medewerkers is volgens IGZ momenteel het probleem bij de instelling. Thuiszorg, revalidatie, verzorging en verpleging kan daardoor niet voldoende en veilig aangeboden worden. Over de Lisidunahof in Leusden, De Lichtenberg en Nijenstede in Amersfoort, Sint Joseph in Achterveld en verpleeghuis St Elisabeth in Amersfoort heeft de inspectie een rapport opgesteld.

Het is niet de eerste keer dat Beweging 3.0 bezoek krijgt van de inspectie. Al eerder werd duidelijk dat de instelling niet genoeg doet met meldingen over incidenten. Om dat, samen met de veiligheid en kwaliteit, te verbeteren, heeft Beweging 3.0 nu acht maanden de tijd. Er is al een verbeterplan opgesteld, waarin de zorg voor cliënten centraal moet staan. IGZ zal de instelling de komende periode regelmatig bezoeken, zowel aangekondigd als onaangekondigd.

Door: Redactie Nationale Zorggids