Normal_speculaas

Afgelopen zondag bestond Hospice Dôme in Amersfoort- Zuid 12,5 jaar. Om dat te vieren, wordt er tot medio november speculaas verkocht. Het doel van de actie is om de medische zorg in het hospice te kunnen blijven bekostigen. Dat meldt De Stad Amersfoort.nl.

Het hospice biedt zorg en onderdak aan mensen tijdens de laatste fase van hun leven. In de omgeving van Amersfoort is Dôme een belangrijke instelling. De ongeveer negentig gasten die het hospice jaarlijks bezoeken, worden waardig en persoonlijk verzorgd. Dat gebeurt met veel deskundigheid en liefde. De wensen en behoeften van de zieke patiënt staan daarbij altijd centraal. Volgens Margriet Euwema, lid van de Raad van Bestuur, is het hospice er voor iedereen: rijk, arm, jong of oud.

In Hospice Dôme loopt 24 uur per dag een deskundige verpleegkundige rond. Bovendien heeft het hospice een eigen arts die gespecialiseerd is in de medische zorg bij terminale patiënten. Om deze zorg ook in de toekomt te kunnen bieden is de stichting 'Vrienden van Dôme' opgericht, die zich bezighoudt met donaties en fondsen. De speculaasactie is daar onderdeel van. Vrijwilligers uit de buurt worden de komende weken ingezet om de speculaas te verkopen. De opbrengst is uiteraard bestemd voor de zorg in het Amersfoortse hospice.

Informatie over het Hospice Dôme is op te vragen per e-mail via info@hospicedome.nl. Bellen kan ook via telefoonnummer 033-4601960.

Door: Redactie Nationale Zorggids