Logo_hart

Duncan Vermeer uit Vianen heeft zelf een sponsorloop georganiseerd. De loop is op zaterdag 29 oktober en is een eerbetoon aan zijn vader die vijf jaar geleden overleed aan een hartziekte. Het geld dat Vermeer met zijn 'levensloop' ophaalt, is bestemd voor de Hartstichting. Dat meldt Het Kontakt.

Tien jaar geleden kreeg Leon Vermeer, de vader van Duncan, een hartinfarct. De jaren erna kampte hij met een zieke hartspier. In 2011 overleed hij aan cardiomyopathia, zoals de ziekte ook wel genoemd wordt. 

Duncan gaat tijdens zijn sponsorloop hardlopend van Waalwijk naar Nieuwegein. Dat zijn de geboorte- en rustplaats van zijn vader. Dat de route 52 kilometer lang is, is ook niet toevallig: dat is de leeftijd die Duncans vader heeft bereikt. Duncan heeft de loop dan ook omgedoopt tot ‘levensloop’.

Mensen die Duncan willen steunen tijdens de bijzondere loop kunnen doneren op het speciale rekeningnummer: NL71 RABO 0306294125, ten name van Duncan Vermeer. Het geld dat verzameld wordt, gaat naar de Hartstichting. Meer informatie over de sponsorloop te vinden op de Facebook-pagina ‘Levensloop’.

Door: Redactie Nationale Zorggids