Normal_grass

De gemeente Woudenberg laat sporters gewoon sporten op de twee kunstgrasvelden in het dorp. De eventuele gezondheidsrisico’s die de rubbergranulaat korrels op de velden met zich mee zouden brengen zijn nog niet aangetoond. De gemeente volgt het advies van het RIVM en de KNVB op om de velden gewoon te gebruiken. Dat meldt De Woudenberger.

Vorige week ontstond er in het hele land veel ophef over de rubberen korrel op kunstgrasvelden. Een van de stoffen die voor het rubbergranulaat wordt gebruikt, zou kankerverwekkend kunnen zijn. Een toxicoloog meldde in het tv-programma Zembla dat er te weinig onderzoek naar de gezondheidsrisico’s is gedaan en dat de velden daarom voorlopig vermeden moeten worden. Volgens het RIVM en de KNVB ontbreken de bewijzen voor die stelling en daarom wordt er voorlopig gewoon gevoetbald op sportpark De Grift in Woudenberg.

De Sportieve Naschoolse Opvang in Woudenberg maakt, in tegenstelling tot VV Woudenberg, voorlopig geen gebruik van hun kunstgrasveld naar aanleiding van het tv-programma. Pas als het standpunt van de RIVM wijzigt, zal de gemeente waarschijnlijk wel maatregelen nemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids