Logo_ggd_regio_utrecht

Het onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 19 jaar en ouder, in vijfentwintig Utrechtse gemeenten. Hoe meer inzendingen hoe betrouwbaarder de uitkomsten. Het is belangrijk te weten hoe de inwoners van regio Utrecht denken over hun gezondheid en hoe ze die ervaren. Dat meldt de gemeente Vianen.

In opdracht van de 25 gemeenten in de regio Utrecht heeft de GGD Utrecht begin september ruim 74.000 inwoners van 19 jaar en ouder uit de regio benadert om een vragenlijst in te vullen. Ondanks dat er al redelijk veel mensen de enquête hebben ingevuld, hoopt de GGD Utrecht dat er nog veel meer binnenkomt. Er zijn er nog duizenden nodig om betrouwbare uitkomsten te krijgen. Daarom vraagt de GGD aan de mensen die de gezondheidsenquête nog niet hebben ingevuld, alsnog hun medewerking te verlenen. Invullen van de vragenlijst duurt een half uurtje.

De resultaten uit het onderzoek geven informatie waarmee de gemeenten en de GGD samen activiteiten kunnen opzetten om de gezondheidssituatie te verbeteren. Ook helpt het onderzoek om het gezondheidsbeleid van gemeenten en voorzieningen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de inwoners. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die zijn uitgenodigd, de vragenlijst invullen.

De resultaten worden in 2017 gepubliceerd. Deze zijn terug te vinden op de website van GGD regio Utrecht: www.ggdru.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids