Logo_wandelen

Vrijdag 23 september heeft wethouder Buijtelaar het Beweegrondje Vathorst geopend. Het laagdrempelige wandel- en hardlooptraject is voor iedereen vrij toegankelijk en start net buiten het Medisch Centrum Vathorst. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Het beweegrondje maakt de vorm van een acht door de wijk en de omringende natuur. Het biedt wandelaars en hardlopers de gelegenheid om een grote of kleine ronde te maken.  De route in Vathorst is het derde beweegrondje in Amersfoort. Er zijn al aangelegde routes door de binnenstad en de Meridiaan. Bekijk deze beweegrondjes op: http://www.marathonamersfoort.nl/beweegroutes-amersfoort/

De Stichting Vathorst GEZond sponsort het nieuwe beweegrondje in Vathorst. De stichting is een samenwerkingsorganisatie van professionals en praktijken in de eerstelijns gezondheidszorg in de wijk Vathorst en zet zich in voor goede en toegankelijke zorg en hulpverlening voor alle bewoners van de wijk. 

De gemeente Amersfoort, Stichting Marathon en Run033 zetten zich actief in om veilige, afwisselende en gemarkeerde beweegroutes uit te zetten in Amersfoort. Op deze manier kunnen Amersfoorters dicht bij huis op een laagdrempelige manier buiten bewegen en trainen.

Door: Redactie Nationale Zorggids