Normal_kaars

In het kader van de internationale week van de palliatieve zorg houdt het hospice in Nieuwegein op 8 oktober een open dag. Het doel van die dag is om mensen een beter beeld te geven van het omgaan met terminale patiënten. Dat meldt Molenkruier.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden worden rondgeleid door het hospice. Daarnaast wordt er een film vertoond over de zorg in het hospice en bij de mensen thuis. Vrijwilligers en coördinatoren van organisator Proxima Terminale Zorg zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De internationale week van de palliatieve zorg heeft dit jaar als thema 'Kwaliteit van leven, als het leven pijn doet'.

Ook de rest van de week staan er diverse activiteiten op het programma die Proxima organiseert. Zo is er op zondag 2 oktober een wandeltocht door het IJsselbos waarbij de bijdrage van 2,50 euro per persoon bestemd is de terminale zorg van Proxima. Dinsdag 4 oktober wordt in filmtheater Nieuwegein de film Chronic vertoond die gaat over de laatste zorg aan patiënten. Tot slot wordt er op donderdag 6 oktober een bijeenkomst in de bibliotheek gehouden waarin het thema 'Van betekenis tot het einde' centraal staat. Hierbij wordt er in kleine groepen gesproken over wensen, beelden en ervaringen met betrekking tot het einde van het leven. Deze gesprekken staan onder leiding van mevrouw S. Jennings. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar administratie@proxima-terminalezorg.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids