Logo_stoptober

Op 1 oktober barst Stoptober voor het derde jaar op rij weer los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. GGD-regio Utrecht moedigt al haar inwoners aan mee te doen. Ook de gemeente Bunschoten staat achter dit initiatief. Zo meldt de gemeente op haar website.

Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers massaal aanmoedigen om mee te doen met Stoptober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan.

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen twee jaar hebben duidelijk gemaakt dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen.

Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsrookster Wendy van Dijk de uitdaging aan. De campagne is haar op het lijf geschreven: "Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken. Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden”.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2016.

Door: Redactie Nationale Zorggids