Informatiemarkt hart- en vaatziekten bij vrouwen Diakonessenhuis

Op donderdag 29 september geeft het Diakonessenhuis in het kader van de Dress Red Day van de Hartstichting belangstellenden voorlichting over hart- en vaatziekten bij vrouwen. Daarnaast kunnen vrouwen die dag terecht voor een gratis cholesterolcontrole en bloeddrukmeting. Dit meldt het Diakonessenhuis.

Hartklachten bij vrouwen zijn vaak minder duidelijk te herkennen dan bij mannen en lijken soms op overgangsklachten. Daardoor worden hart- en vaatziekten bij vrouwen vaak pas laat ontdekt, terwijl een vroege diagnose en behandeling van groot belang zijn. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om bij te dragen aan het bewust worden van de risico’s en het tijdig herkennen van mogelijke klachten en organiseert daarom deze dag. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Bij de informatiestand in de centrale hal van het Diakonessenhuis locatie Utrecht gaan een verpleegkundig specialist en cardioloog in op vragen over hart- en vaatziekten bij vrouwen. Daarnaast zijn er deskundigen, zoals een diëtiste, die tips geven over wat je kunt doen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.

Hart- en vaatziekten worden traditioneel gezien als mannenziekten. Toch zijn hart- en vaatziekten bij vrouwen doodsoorzaak nummer één. Diagnose en behandeling vragen om een aparte aanpak waarbij aandacht is voor klachten en risicofactoren die specifiek zijn voor vrouwen. Het Diakonessenhuis heeft een speciaal spreekuur voor vrouwen met (mogelijke) hart- en vaatziekten. Hier kunnen zij terecht voor een gesprek met een cardioloog die gespecialiseerd is in hart- en vaatziekten bij vrouwen. Omdat de klachten ook kunnen horen bij de overgang, werken de cardiologen nauw samen met de gynaecologen van het Diakonessenhuis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de polikliniek Cardiologie via telefoonnummer 088 - 250 5040.

Door: Redactie Nationale Zorggids