Logo_meandermc

De Intensive Care (IC) van Meander Medisch Centrum herbergt de meest kwetsbare patiënten van het ziekenhuis. De afdeling bevat alle benodigde technische faciliteiten. Toch zijn kleur, comfort en gezelligheid meer dan welkom. Dat maakt het verblijf voor patiënten en hun dierbaren een stuk prettiger. De Vrienden van Meander komen hiervoor in actie. Dat meldt het Meander Medisch Centrum.

De ruimtes op de IC zijn functioneel: witte gangen, sobere inrichting en nauwelijks kleur. Een aantal medewerkers hebben de handen ineengeslagen en een plan gemaakt om de afdeling sfeervoller te maken. Dat is mogelijk door onder meer toepassing van folie met foto’s, verlichting, prettiger meubilair en lambrisering.

Hanneke Lopers, teammanager IC “We willen op elke patiëntenkamer meer sfeer bieden door het projecteren van digitale foto’s van de patiënt. Daarnaast vinden we het belangrijk om op elke kamer een grote klok met datum en tijd te hebben. Veel patiënten zijn in de war en dan helpt zo’n klok ze om zich te oriënteren.” Ook wil ze het wachten voor familieleden wat aangenamer maken door het aanbieden van relaxstoelen in plaats van klapstoelen.

Vorig jaar heeft de afdeling al een extraatje van de Vrienden van Meander gekregen. Door donaties werd het project VoICe mogelijk. Dit bestaat uit een aantal iPads met een communicatie-app. Hiermee kunnen patiënten die aan de beademing liggen, duidelijk maken of ze bijvoorbeeld honger of pijn hebben.

Voor de realisatie van het project ‘Sfeer op de IC’ is 52.000 euro nodig. Dankzij een donatie zijn de eerste 9.000 euro al binnen. De komende tijd voeren de Vrienden van Meander diverse acties uit, met als doel het bedrag dit jaar bijeen te brengen. Dan kan de uitvoering in 2017 plaatsvinden. Meer informatie via: www.vriendenvanmeander.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids