Normal_q-koorts

Op dinsdag 20 september organiseert stichting Q-Support een voorlichting voor Q-koortspatiënten in Woerden. De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten, familieleden, professionals en belangstellenden. Dat meldt de gemeente Vianen.

Q-koorts wordt bijvoorbeeld door schapen en geiten via de lucht overgedragen op mensen. Mensen die de bacterie inademen kunnen besmet raken en naast koorts last krijgen van symptomen als hoofdpijn, misselijkheid, gewrichtspijn, nachtzweten en algehele vermoeidheid. Van een acute besmetting door Q-koorts geneest bijna iedereen vrij snel, maar sommige mensen blijven last houden van chronische verschijnselen. Dit komt vooral voor bij mensen die hart- of vaatziekten hebben of reumapatiënt zijn.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 20 september wordt informatie gegeven over Q-koorts door deskundigen van Q-Support. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in De Hall in Woerden en begint om 19.00 uur. Aanmelden kan via de website: www.q-support.nu.

Door: Redactie Nationale Zorggids