Normal_baby_1

Voor verloskundigen van verloskundigenpraktijk Alnatal in Nieuwegein is vandaag, 9 september, de Dag van de Geboorte. Zij doen een boekje open over de geboortezorg waar ze dagelijks mee te maken hebben. Dat meldt De Molenkruier.

Over gezond leven en een gezonde zwangerschap is steeds meer bekend; met name over voeding en hoe de baby zich in de buik ontwikkelt. Dankzij deze nieuwe kennis neemt bijvoorbeeld de babysterfte steeds verder af. De samenwerking tussen gynaecologen, kraamverzorgers, huisartsen en kinderartsen speelt hierin een belangrijke rol. Dat gebeurt ook bij Alnatal in het St. Antonius Ziekenhuis. Om te weten wat geboortezorg in de praktijk inhoudt, geven de verloskundigen uit Nieuwegein een inkijkje in hun dagelijkse werk.

Bij Alnatal worden zwangere vrouwen van de eerste controle tot en met de bevalling gevolgd. Daarbij worden onder andere voorlichtingen gegeven over zwangerschap en er worden zwangerschapscontroles uitgevoerd. Alnatal wil de zwangerschap zo rustig mogelijk laten verlopen. Bij eventuele problemen wordt er meteen contact opgenomen met andere hulpverleners. Omdat Alnatal gevestigd is in het St. Antonius Ziekenhuis, verloopt die samenwerking heel gemakkelijk en voorspoedig.

Voor een plezierige zwangerschap worden de zwangere vrouwen gestimuleerd zelf mee te denken over de zorg die zij graag willen. Vaak hebben zij een goed beeld van wat wel en niet goed voor ze is. Het is dus niet zo dat verloskundigen alleen maar controleren hoe de gezondheid van de zwangere vrouw ervoor staat. De samenwerking en het eigen gevoel van de zwangere staat centraal. Zo mag iemand ook zelf aangeven of de bevalling thuis of in het ziekenhuis plaats moet vinden. Voor de verloskundigen in Nieuwegein is deze manier van werken vanzelfsprekend, maar niet iedereen weet hoe geboortezorg werkt. Daarom wordt er op de Dag van de Geboorte extra aandacht aan besteed.

Meer informatie over geboortezorg bij Alnatal is te vinden op de website: www.antoniusalnatal.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids