Normal_taxus

Vrijdag 26 augustus 2016 werd voor de laatste dag van seizoen 2016 taxussnoeisel opgehaald. Volgend voorjaar start de stichting opnieuw met de inzameling. Inwoners kunnen dan weer contact opnemen voor het gratis ophalen van het taxussnoeisel. Dat meldt de gemeente Eemnes.

Over seizoen 2016 is de stichting zeer positief. Het is zelfs zo goed gegaan dat aan de wereldwijde vraag aan taxol (hoofdbestanddeel chemotherapie) is voldaan. Eind september maakt de stichting bekend wat de inzameling heeft opgeleverd in hoeveelheid snoeisel en, veel belangrijker, in aantal chemotherapieën.

“Wij zijn alle taxusaanbieders, partners, hoveniers en gemeenten die ons hebben ondersteund ontzettend dankbaar voor de belangrijke bijdrage in de strijd tegen kanker”, vertelt Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. De resultaten binnen de gemeenten worden eind september gepresenteerd.  

De stichting werkt samen met gemeenten en hoveniers, om zo meer snoeisel te verkrijgen en meer mensen te bereiken. “Volgend jaar gaan we weer aan de slag, met hopelijk een even mooi resultaat”. Ook in 2017 is de stichting wederom actief om zoveel mogelijk vers taxussnoeisel in te zamelen. Zij hopen volgend jaar net zoveel enthousiasme te mogen ontvangen als dit jaar het geval is geweest. Naast de drukte van het inzamelseizoen is de stichting in de wintermaanden volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Alle informatie omtrent resultaten, voorbereidingen en de start van het nieuwe seizoen zijn te volgen via: taxustaxi.nl. De stichting dankt nogmaals iedereen voor het bijdragen op welke manier dan ook en hoopt volgend jaar weer veel kankerpatiënten te kunnen helpen.

Door: Redactie Nationale Zorggids