Extra wachtlijsten Meander Medisch Centrum deels opgelost

Patiënten die verzekerd zijn bij Multizorg en CZ hoeven niet langer te vrezen voor langere wachttijden bij het Meander Medisch Centrum. Deze twee zorgverzekeraars zijn onlangs tot een overeenkomst gekomen met het MMC en hebben meer zorg ingekocht. De onderhandelingen met VGZ zijn echter nog in volle gang, waardoor de klanten van deze zorgverzekeraar nog wel opgescheept blijven zitten met een extra wachttijd. Dit meldt het AD.

VGZ meldt dat het aantal mensen dat zich meldt bij hun afdeling Zorgadvies en Bemiddeling toeneemt. De zorgverzekeraar betreurt het dat haar klanten niet geholpen worden en blijven bij hun standpunt dat het ziekenhuis de keuze heeft gemaakt voor deze maatregelen. Verder meent VGZ dat er nu nog voldoende budget over is om de huidige patiënten te helpen en dat nog onderzocht wordt of het resterende budget genoeg is voor de rest van het jaar.

Het MMC heeft het aannemen van nieuwe patiënten een halt toegeroepen toen bleek dat Multizorg, VGZ en CZ onvoldoende zorg hadden ingekocht en verwacht werd dat zij het budget voor het einde van het jaar gingen overschrijden. Deze maatregel hield in dat patiënten die verzekerd waren bij één van deze drie zorgverzekeraars, zes extra weken wachttijd kregen bovenop de al bestaande wachtlijst. Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt dat het MMC slechts een gezonde bedrijfsvoering naleeft. Zorg die niet betaald wordt, kan niet geleverd worden. Om die reden is ervoor gekozen om de instroom af te remmen, totdat het budget van de zorgverzekeraars weer toereikend is.

Door: Redactie Nationale Zorggids