Normal_800px-breastfeeding_a_baby

Op woensdag 3 augustus wordt er bij St. Antonius Alnatal in Nieuwegein een themacafé over borstvoeding gehouden. Verloskundigen en lactatiekundigen van Alnatal beantwoorden daar vragen. De bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de Wereld Borstvoeding Week die van 1 t/m 7 augustus 2016 plaatsvindt. Dat meldt De Brug Utrecht.

‘Een sleutel tot duurzame ontwikkeling’ is het thema van de Wereld Borstvoeding Week. Het onderwerp moet mensen laten nadenken over het welzijn na de geboorte, het respect voor elkaar en de gezamenlijke zorg voor onze planeet. Borstvoeding speelt daarin een belangrijke rol.

Het themacafé op 3 augustus wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. Lactatiekundigenpraktijk ‘Borstvoeding & meer’ is aanwezig met een interactief programma, waar onder andere babymassage en het gebruik van draagdoeken aan bod komen. Ook is er ruimte voor het stellen van persoonlijke vragen, zowel in de groep als privé in een van de spreekkamers. Daarnaast wordt er tijdens de gehele Wereld Borstvoeding Week samengewerkt met ‘De Wereldwinkel’. Zij verkopen allerlei duurzame producten op het gebied van zwangerschap.

Het themacafé in Nieuwegein is vrij toegankelijk, zonder vooraf aan te melden. Meer informatie over de Wereld Borstvoeding Week is te vinden op http://www.wereldborstvoedingsweek.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids