Normal_3488767177_75a52cc794_b

Afgelopen woensdag werd op het tennispark van LTV Gouwenes in Everdingen de tiende editie van het Jacaranda-toernooi gehouden. De opbrengst van dit tennistoernooi gaat naar weeshuis Jacaranda in het Afrikaanse Malawi. Janny de Gelder won de competitie. Dat meldt Het Kontakt.

Missiezusters Melania en Raymundo werkten meer dan veertig jaar in weeshuis Jacaranda in Malawi. Daar zorgden ze voor weeskinderen die hun ouders hebben verloren door aids. Tien jaar geleden kwamen de zusters terug naar Nederland. Ze wilden toen graag iets blijven betekenen voor het weeshuis. Daarom werd in 2006 het Jacaranda-tennistoernooi opgericht.

Het jaarlijks terugkerende toernooi wordt gesponsord door lokale bedrijven en door het inschrijfgeld van tien euro. Er mag gebruik worden gemaakt van de tennisbanen van LTV Gouwenes. Daarnaast gaat ook een deel van de omzet van de tennisvereniging naar het Jacaranda weeshuis. De deelnemers, die niet meer zo jong zijn, spelen elk vier keer tegen een andere tegenstander. Het doel is om zoveel mogelijk games te winnen.

Zuster Melania Kraaykamp, afkomstig uit Vianen, introduceerde in 2010 de bijzondere wisseltrofee die bij de prijsuitreiking uitgereikt wordt: een zware hardhouten olifant die in Malawi gemaakt is. Door de ruime winst van Janny de Gelder mag zij dit jaar op de olifant passen. Zij is bovendien de eerste vrouw die het toernooit wint.

Uiteindelijk bleek er 1.100 euro te zijn opgehaald voor Jacaranda. Volgens zuster Raymundo is het weeshuis altijd afhankelijk van donaties en giften. De opbrengst van het toernooi wordt gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals leermiddelen, voedsel, kleding, gereedschap of onderhoud aan de gebouwen.

Door: Redactie Nationale Zorggids