Logo_amersfoort_meander_mc_lok


Meander Medisch Centrum is door Zorgkaart Nederland genomineerd voor de titel ‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis’ van 2015. De nominatie is gebaseerd op de waarderingen die patiënten via Zorgkaart Nederland geven over aspecten zoals informatievoorziening, bejegening, behandeling en accommodatie. Ook de waarderingen per specialist tellen hierin mee. 

Janny Venema, adviseur Kwaliteit en Patiëntenservice bij Meander: “Zorgkaart NL is het platform waar patiënten hun waarderingen geven en waar zij tevens kunnen nagaan welk ziekenhuis of specialist het beste bij hun zorgvraag past. Deze vorm van directe patiëntenfeedback daagt ons uit om steeds beter te worden in onze kwaliteit van zorgverlening.  Onze nominatie is vooral een opsteker voor de medewerkers, omdat patiënten hen op deze manier erkennen voor hun inzet.”

Zorgkaart Nederland maakte haar selectie uit ziekenhuizen die vanaf november vorig jaar meer dan 100 waarderingen hebben gehad. Op basis hiervan is een top tien met genomineerden samengesteld. De uitreiking aan de uiteindelijke winnaar vindt plaats op 9 december.